EpTec GmbH

SEGASOL- Fűtés az erkélykorláttal

Fűtés az erkélykorláttal vagy a kerítéssel, Gáz felhasználás nélkül !!!

A megújuló energiákban több mint 20 éves múlttal rendelkező Partnerünk az Eptec GmbH-nak, mindössze két év alatt sikerült egy olyan új innovatív fűtőrendszert kifejlesztenie, amely mind komfort, mint gazdaságosság, minőség és megbízhatóság tekintetében felülmúlja a jelenlegi fűtőrendszereket. Jelenleg nincs más olyan rendszer, amely teljes mértékben kihasználja a megújuló energiákat, mint az új Segasol rendszer.

Az exkluzív épületek exkluzív fűtési rendszereket használnak!
Igényes építtetőknek, épülettervezőknek teremtünk olyan fűtési rendszereket, amelyek egyesítik a legújabb megújuló alapú technológiát és a Dizájnelemeket a házon és a kertben. A fűtés egy erkély vagy teraszkorláttal, már nem utópia.
Ami első olvasatra egy viccnek hangzik, több mint két éve biztosítja több épület fűtését és meleg víz ellátását Németországban. Az első ilyen rendszerrel működő épület a Sauerlandi Olsberg városában található.
Ennek a 212m2-es családi háznak egy „Railing” nevű teraszkorlátos rendszerrel történik a hő ellátása gáz vagy olaj felhasználása nélkül. Ez a SEGASOL rendszer.

Az ötlet:
Segasol-Eptec-300x225Az Eptec GmbH SEGASOL rendszere egy olyan fűtési koncepciót takar, amely a nap, eső és a levegő melegét Dizájnelemeken, erkély és teraszkorlátokon, vagy homlokzati elemeken keresztül alakítja át fűtési és használati meleg víz energiává. A rozsdamentes acélból kialakított elemekből kinyert hő egy hő-kompresszor segítségével (nagyteljesítményű hőszivattyú) akár 70 ° C is lehet. A hőszivattyú által felhasznált energiát (áramot) egy hozzákapcsolt napelemes rendszer állítja elő. Ezzel párhuzamosan a napsütötte napokon, a telepített földabszorber/földkollektor fölött előre tervezhető energiatárolás történik. Amikor a nemesacél energia abszorberekből túl magas hőmérsékletet nyer ki a hőszivattyú, a rendszer a fölösleges hőenergiát a földbe tárolja el, amely éjszaka vagy a hideg napokon újra felhasználható.

A sajátosságok:
Absorber3A rozsdamentes acélból készült „Railing” teraszkorláton lenyűgöző jégképződmények jönnek létre a téli fűtési időszakban. A fűtési szükséglet és az energiafelhasználás függvényében ezek a jégképződmények a kristálytiszta és a tejfehér állapot között változnak és napról napra megújulnak. Akár Lakó- vagy Iroda épület vagy Vendéglő esetleg Hotel, az energiakorlátok vagy energiaszobrok amelyek a fent leírt elven működnek, folyamatos napi szinten változó, a figyelmet garantáltan felkeltő, ugyanakkor megújuló energiaalapú megoldást jelentenek.

 

Gazdaságosság:
A SEGASOL rendszer a fenntartásához szükséges energiát önmaga termeli meg a napelemek segítségével, vagyis önfenntartó…

További rendszerkomponensek:

 

Segasol

Fűtés jéggel- Meleg a hidegből

 

1. EnergiaCarport (autóbeálló) -Energia a Napból/Levegőből/Esőből. 7. Hőkompresszor (Hászivattyú) – Fűtési hő a környezeti energiából.
2. “Railing” Energiakorlát – Energia a Napből/Levegőből/Esőből. 8. Energiaelosztó állomás SE-3 -as vezérlővel.
3. Titanium III Energia abszorber (Energiaszobor) – Energia a Napből/Levegőből/Esőből. 9. Használati melegvíz tároló (HMV).
4. “Border” Energiakerítés – Energia a Napből/Levegőből/Esőből. 10. Napelemes rendszer– A hőszivattyú ellátásához.
5. Turbulátorok –  a Teljesítmény optimailzálásához. 11. Inverter és opcionálisan Áramtároló.
6. Földabszorber – mint Energiatároló. 12. Padló vagy felületfűtés- az egész évben tökéletes belső hőérzetért.